2014. november 18., kedd

Lovacska torta


Kisebbik gyermekem már egy ideje lólázban ég. Tekintve fiatal korát, és azt, hogy éppenséggel nem vagyunk egy lovas család, úgy gondolom, hogy ez mindenképp meglepő. Akárhogy is, legalább nem kellett sokat azon gondolkodnom, hogy milyen tortát készítsek szülinapjára. A torta jól sikerült, az ünnepelt viszont – mindezek ellenére – mintha jobban örült volna a gyertyáknak…

Íme a munkamenet:
A piskótát kerek tortaformában sütöttem meg, majd lapjában félbevágtam. Ezt követően kivágtam egy ékszerű darabot a fej és nyak között.


A kivágott darab egyik sarkát levágtam, és egy pici kurtítás után fül lett belőle, a megmaradt részt pedig a nyak kiegészítésére használtam fel.


Egy adag – fél liter tejből – csokipudingot készítettem, bár elbírt volna másfélszeres adagot is. A tortát a puding felével, valamint gyümölccsel töltöttem meg. A puding másik felével beborítottam a tortát és leöntöttem csokimázzal. Végül egy fél szem cseresznyét illesztettem a lóra szemnek, és villával sörényt húztam a mázba.






2014. november 16., vasárnap

Léggömb torta



Nemrégiben készítettem egy takarót, amire egy léggömböt varrtam. Kíváncsi voltam, hogy hogyan nézne ki egy léggömb torta, így aztán a következő családi összejövetelre meg is sütöttem egy ilyet.


Így készült:
Sütöttem egy kerek piskótát, melynek alsó részét a képen látható módon elvágtam és egymásra helyeztem. Ebből lett a léggömb kosara.





A tortát aztán megtöltöttem áfonyás, barackos, banános, valamint csoki pudinggal és egy-egy fogpiszkálót helyeztem el a léggömb és a kosár összekötésére.