Mivel tortáimat főként gyerekeimnek sütöttem, igyekeztem
azokat – a lehetőségekhez képest – egészségesebben elkészíteni.
A torta alapja vizespiskóta, amit úgy módosítottam, hogy csökkentettem a cukor mennyiségét és a liszt mennyiségének felét teljes
kiőrlésű liszt teszi ki. Így került sütőpor is a receptbe. Ezáltal a piskóta
némileg tömöttebb és sötétebb színű lesz, ez azonban az ízén nem sokat
változtat, és ennyi nálunk belefér. Természetesen a torta hagyományos
piskótarecept alapján is elkészíthető.
A tésztát általában kerek tortaformában vagy tepsiben sütöm,
majd utána a kívánt alakzatnak megfelelően vágom úgy, hogy a tortafelesleg
minimális legyen.
A tortát pudinggal töltöm/kenem meg, ami nem pudingporból
készül, hanem magam készítem eredeti hozzávalókból. Ezek elkészítése az egyes
tortaleírásoknál tekinthető meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése