A piskótát kerek tortaformában sütöttem, majd a kép szerint
kivágtam a méhecske részeit. Ha szükséges, nyugodtan készithetünk hozzá sablont
is.
Egy tortatálon a helyére illesztettem az egyes részeket és
megtöltöttem pudinggal.
A következő pudingokat választottam:
Vanília puding
0,5 l tej
40 gr kukoricakeményítő
1 teáskanál vanília aroma
1 tojássárgája
1 ek cukor
A hozzávalókat először kevés tejben csomómentesen elkeverem,
majd hozzáöntöm a maradék tejet, végül sűrűsödésig főzőm.
Csokipuding
250 ml tej
20 gr kukoricakeményítő
kb 10 gr magas kakaótartalmú csoki
1 ek cukor
A keményítőt kevés tejben elkeverem, beleteszem a csokit és a
maradék tejjel együtt felfőzöm.
A méhecske szárnya áfonyapudingból készült:
375 ml tej
30 gr kukoricakeményítő
100 gr mélyhűtött és felengedett áfonya
A hozzávalókat először kevés tejben csomómentesen elkeverem,
majd hozzáöntöm a maradék tejet. Sűrűsödés után belekeverem az egész szemű
áfonyát.
Kevés csokipudingot nyomózsákba töltve megrajzoltam a
méhecske szemét, száját.
A csápok úgy készültek, hogy a maradék piskótát a szintén
maradék csokipudinggal összegyúrtam, két golyót formáltam belőlük, majd
fogpiszkálóra tűztem és a helyükre illesztettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése